Monday, December 19, 2016

TERPIKAT lantas MELEKAT

TERPIKAT MHAM

Bersawangnya la hai blog an-nafs ni sejak aku dah kahwin ni. sekarang anak pun dah 2 orang. Alhamdulillah untuk setiap yang berlaku dalam kehidupan rumahtanggaku. Belajar menjadi menantu, isteri, dan sekaligus ibu untuk 2 orang hero sangat mencabar. Fizikal dan mental mesti bersiap sedia seiringan. Zaman anak-anak kita bukan zaman kita dahulu. Zaman milenia ini serba mencabar, lihat saja sekeliling kita, gadget menjadi teman setia, segalanya di hujung jari sahaja.

Aku pun tak terkecuali. Zaman yang ekonominya sangat perlu dijaga bagi kelangsungan hidup. sejak bergelar isteri, dan pada waktu yang sama, masih lagi seorang pelajar, aku telah berkira-kira ingin menjadi seorang ibu yang boleh melihat segala tumbesaran anak-anaknya. Alhamdulillah, Allah izinkan bersama masa-masa manis ini. 4 tahun bergelar surirumah dan surihati seorang guru yang penyayang tapi tegas ni. Anak-anak dan suami teman setiaku. 

surirumah ni kerjanya mulia, masyaAllah. Yakin rezeki Allah ada di mana-mana janji kita berusaha. Aku jadikan anak-anak pembakar semangat untuk aku berjaya meskipun aku tiada gaji tetap macam wanita berkerjaya lain. Aku mula mencari idea untuk membantu suamiku supaya dapat meringankan beliau tapi dalam masa sama, anak-anak membesar depan mataku.

Ting! Allah menunjukkan jalan dengan menghantar seorang sahabat. Zaini salah seorang sahabat yang aku kenali sewaktu belajar. Beliau seorang wanita gigih dan cekal, selalu berkongsi idea, semangat dan harapan dalam kehidupan. Beliau memperkenalkanku dengan perniagaan online, menjana pendapatan secara maya. 

Alhamdulillah, 'ala kulli hal. Allah mudahkan segalanya. Tanpa modal juga kita boleh berjaya, insyaAllah. janji kita berusaha. Rezeki Allah yang tentukan, kita usaha, usaha dan usaha.

Aku bermula dengan menjadi dropshipper Zaini. Pelbagai produk kami usahakan, bertukar idea memajukan lagi, sokong menyokong, bantu membantu. Banyak tunjuk ajar dan ilmu dicurahkan padaku. Dari tak tahu apa-apa, aku mula belajar apa itu dropship, tanpa modal. Jika sebelum ini mindaku telah di 'set' kan dengan nak mula meniaga mesti ada modal, kini aku belajar bahawa meniaga ini ada pelbagai caranya.

Lepas satu produk, satu produk lagi aku usahakan untuk menambah pendapatan. sebenarnya, meniaga ni ajar aku tentang usaha dan tawakal. aku seronok berada sekeliling cycle positif. belajar marketing, strategi bisnes, pelbagai lagi kenangan manis sepanjang setahun meniaga maya ini.

bertemu pelbagai niche bisnes, dari berseorangan, aku mula diserapkan dalam jemaah. sesungguhnya bergerak berjemaah itu lebih baik dan ketahuilah berkongsi idea dan semangat berpasukan itu sangat membantu dalam memajukan lagi diri dan perniagaan.

Tak lama kemudian, Zaini perkenalkan aku dengan Minyak Herba Asmak


video

Alternatif herba yang membantu merawat penyakit asma (lelah), semput, batuk, kahak, kembung. Antara produk yang berkesan dan serasi untuk seisi keluargaku. alhamdulillah. Aku suka cuba dulu sebelum jual produk tersebut. 

dengan produk-produk yang masuk dalam store kami, aku mula mengumpul untung dan asingkan gaji. Gaji pula aku buat beli modal data internet dan beli produk yang aku jual. (^__^). rumahku tak ada Wi-Fi. siapa kata dropshipper tak boleh maju dan berjaya? jika ada kemahuan, pasti ada usaha. 

jom tengok store kami di Facebook dan Instagram. masih dalam proses penambahbaikan lagi untuk content marketing dalam 2 sosial media ni. mohon tunjuk ajar. (*__^) 

Facebook:  Razuan store

Instagram:  razuan_store

sambung semula tentang minyak herba asmak ni. hihi. mula zaini kenalkan, aku lebih tertarik pada cara founder memperkenalkan produk dan approaching founder pada prospek. sebenarnya, prospek boleh jadi regular customer atau potential agent tau. see? 

aku tertarik dengan kandungan bahan yang ada dalam minyak herba asmak ni. ada minyak zaitun, minyak kelapa dara, gamat dan habbatus sauda. oh, lupa nak tunjuk yang mana. ni gambar packaging baru. 

see? nice. sekarang ada versi minion tau. comel. haha. aku suka betul minion ni. aku letak dalam beg duit. senang bawak ke mana-mana. bila rasa tak selesa, berangin ke, lenguh badan ke, kembung ke, aku sapu je. alternatif selain ubat. 


minyak herba asmak ni ada 30ml dan 10ml. 10ml ni la yang aku jatuh cinta tu. cukup-cukup masuk dalam purse. purse simple, mak anak 2. heee. 

ada satu hari tu, migrain aku menyerang kembali. lepas spray habasyi, aku sapu minyak herba asmak kat kepala. perlahan-lahan, beransur hilang. memang ambil masa, tapi sekurang-kurangnya, kita ikhtiar. (+__+).


nak buat sebagai minyak telon pun boleh. hari tu, anak aku kembung, kebetulan ada dekat sisi, ambil, aku sapu kat betis anak, perut, belakang dia, alhamdulillah. lega dia tak lama lepas tu. along pula jenis berpeluh akan miang, ada satu malam tu, aku sapu kat leher dia, lena dia tidur malam tu. seronok sangat dapat tengok anak-anak sihat. alhamdulillah. alhamdulillah.

bila tengok anak-anak, teringat pada anak-anak seakidah kita di syria, rohingya. Allahu Akbar, moga Allah lindungi mereka. (T__T). moga Allah ampunkan kelalaian kita dalam mendidik anak-anak dengan ketidaksabaran kita, kata-kata kita, perlakuan kita. moga Allah tetapkan hati dan iman kita dalam agama Islam. Allah, berat ujian mereka, dan berat juga ujian anak-anak kita di sini yang dihidangkan dengan hiburan merata-rata. Nauzubillah. mohon doa semua untuk anak-anak kita semua.

dari dropshipper, aku mula kumpul modal untuk jadi agen. alhamdulillah, Allah permudahkan lagi. Customer pertama minyak herba asmakku adalah regular customer razuan store kami, Puan Marni Md Nor. mula-mula, beliau beli 10ml minion tu, kemudian repeat dengan 30ml sebab beri pada kakaknya.

Bila produk berkualiti, automatik customer akan repeat. Biarlah gambar berbicara tentang keberkesanan minyak herba asmak ini.


Founder produk minyak herba asmak, Puan Nor Fazilah Abd Mohd juga turut educate kami, agen-agen ni untuk memasarkan kebaikan dan keberkesanan produk dengan cara yang betul supaya rezeki yang kami terima halal dan barakah. kami ditempatkan dalam jemaah yang ramai dari seluruh negeri. 

Banyak kebaikan jadi pengedar ni. Kami sedang dalam proses membina rangkaian mham yang berilmu.

saya agent yang bermastautin di Kuantan. boleh hubungi saya di page FB razuan store atau personal FB: Rubiatul Addawiyah

 Puan founder turut mengeluarkan versi 30ml yang multipurpose, sebab boleh menabung. Menabung satu amalan mulia. Packaging ni start bulan november lepas. kotak pun comel, ada gambar kartun lagi. menarik. hihi. 



jom follow IG, FB dan YouTube minyak herba asmak ni. 




alamak, anak-anak dah bangun. hihi. ni pun curi masa bercerita. lama tak menulis dah. biasalah bila beranak kecil, kan. seronok tengok anak-anak membesar sihat cerdas dan cergas. saya doakan untuk anak-anak reader juga. ok, nanti kita sambung cerita lagi. ada sebarang pertanyaan, klik aja kat link-link di atas.

terima kasih sudi baca.

 

web site traffic statistics
Palm Harbor Florida Dating